KÜTAHYA / GEDİZ - Gölcük İlkokulu

Mrt

Türkiye geneli 04.03.2022 tarihinde saat 11.30'da yapılan deprem tahliye tatbikatı okulumuzda da gerçekleştirildi. Tahliye öncesinde öğrencilerimize böyle bir afet başımıza gelse nasıl davranmamız gerektiği ayrıntılı olarak anlatıldı ve uygulamalı olarak sınıflarda gösterildi. Tatbikatta 1. zilin çalmasının ardından tüm öğrenci ve personelimiz sıra ve masaların yanlarında çök, tutun, kapan hareketini yaptılar. 2. zilin çalmasıyla da hızlı adımlarla daha önceden planlanan düzende bahçedeki toplanma alanına çıktılar. Öğrencilerimiz tatbikatı oldukça güzel ve sorunsuz bir şekilde uyguladılar. En büyük temennimiz; deprem kuşağında yer alan ülkemizde gerçek bir depremin yaşanmaması.

Mrt

Gediz Halk Eğitim Merkezi Sınıf Öğretmeni Derya TÜLÜ öğrencilerimize Bağımlılıkla Mücadele konusunda seminer verdi.Öğrencilerimizin eğitimine katkıda bulunan Gediz Halk Eğitim Merkezi Sınıf Öğretmeni Derya TÜLÜ  öğretmenimize ve  Gediz Halk Eğitim Merkezi Müdürü Sayın Mehmet ÖZYURT'a teşekkür ederiz.

Mrt

Alfa Kuşağı ile Okul Dışarda Günü Projesi Şubat ayı etkinlikleri okulumuz bahçesinde  gerçekleştirildi.Öğrencilerimiz güzel havada hem öğrendiler, hem de eğlenceli vakit geçirdiler.Emeklerinden dolayı 3/A  sınıf öğretmenimiz Halim KOÇOĞLU'na  ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Mrt

Öğrencilerimizde okumaya karşı ilgi ve olumlu tutum kazandırmak,   anlamlı ve hızlı okuma becerilerini geliştirmek amacıyla 10/01/2022 tarihinde başlatılan okuma saati çalışmalarımız devam ediyor.13/05/2022 tarihine kadar devam edecek olan çalışma kapsamında hafta içi her gün  20 dakika sınıf öğretmeni ve öğrencilerin katılımıyla 1,2,3 ve 4.sınıflarda okuma çalışması gerçekleştiriliyor.Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Şbt

Öğrencilerimizin ailesiyle kaliteli  ve verimli vakit geçirmesini sağlamak, okuma alışkanlığını topluma yaymak ve öğrencilerin  anlamlı ve hızlı okuma becerilerini geliştirmek amacıyla  08/01/2022-14/05/2022 tarihleri arasında devam edecek olan "Ailem Okuyor, Ben Okuyorum" okuma faaliyetleri öğrenci ve velilerimizin katılımıyla devam ediyor.Faaliyetler kapsamında Cumartesi  günleri 1 saat (20:00-21:00) 1,2,3 ve 4.sınıf öğrenci ve öğrenci velileri okuma saati yapmaktadır.Katılım sağlayan öğrenci ve velilerimize teşekkür ederiz.

Şbt

Öğrencilerimize tutumlu olma ve yerli malı kullanma alışkanlığı kazandırmak amacıyla tüm sınıflarımızda Tutum, Yatırım  ve Türk Malları Haftası etkinlikleri düzenlendi.Emeği geçen öğretmen, öğrenci ve velilerimize teşekkür ederiz.

Okulumuzda Mevlid-i Nebevi Haftası Kutlamaları Yapıldı

Gölcük İlkokulu ve Gölcük Ortaokulu'nun birlikte düzenlediği  Mevlid-i Nebevi haftası kutlamaları yapıldı. Okul içinde panolar süslendi. Sosyal etkinliklerle Çevre, Veli, öğrenci ve okul işbirlikteliğinin çok güzel bir örneği bu haftada sergilenmiş oldu, aynı zamanda Efendimiz (S.A.V.) hem yad edildi hem öğrencilerde bu haftayla ilgili bir farkındalık oluşturulmuş oldu. Mevlid-i Nebi haftası için köy imam ve müezzinleriyle işbirliği yapılıp mevlit okundu, öğrencilerimizden oluşan mehter ekibiyle ilahi konseri verildi, öğretmen ve velilerimizin katkılarıyla helva ikramı yapıldı. Programımıza Yenikent Belediye Başkanı Sayın Mehmet KARACA, Gediz İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Mahmut BAHADUR ve Şube Müdürü Mustafa TOSUNOĞLU da iştirak etti. Bu önemli günde emeği geçen tüm halkımız ve öğretmenlerimize teşekkürlerimizi sunarız.

Şbt

Okulumuzda 10 Kasım Programı yapıldı. Programda Gölcük İlk ve Ortaokulu öğrencileri şiir ve ve gösteriler yaptı. Programda emeği geçen tüm öğrenci ve öğretmenlerimize teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Şbt

Kurumlar arası işbirliği çerçevesinde yıkım kararı bulunan Kurtuluş İlkokulunun sınıflarından çıkartılan lambaları okulumuza getirdik. Bu lambaları ve okul bahçe ve çevresinin aydınlatma lambalarını Yenikent Belediyesinden gönderilen bir elektrikçi  günlerce çalışma sonucunda montaj işlemlerini tamamlamıştır. Okulumuzun tamamının florosan ve yerleri çürümüş durumda olduğu ve değişmesi gerektiği için büyük masraf gerekiyordu ancak bu iki kurumumuz sayesinde hem çıkan lambalar değerlenmiş oldu hem de devletimize fazladan bir masraf çıkmamış oldu. Emeği ve desteği olan tüm kurumlarımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Şbt

Gediz İlçe Jandarma Komutanlığı görevlilerince okulumuz 1. ve 4. sınıf öğrencilerine trafik kuralları, yaya güvenliği ve güvenli bisiklet kullanımı hakkında bilgilendirme çalışması yapıldı.Bilgilendirme çalışması sonunda görevlilerce 1. sınıf öğrencilerimize trafik boyama kitabı hediye edildi.Emeği geçen Gediz İlçe Jandarma Komutanlığı görevlilerine teşekkürlerimizi sunarız.

Ock

Gölcük İlkokulu okuma faaliyetleri tüm hızıyla devam ediyor. Öğrenci ve velilerimizin ilgi ve desteğiyle başarılı olacağına inancımız tamdır. Emeği geçen tüm öğretmen ve velilerimize de teşekkürlerimizi sunuyoruz.

May

Okulumuzda e-twinning çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Öğrencilerimiz 'My Little Scientists Projesi' kapsamında deney, bilim insanı araştırması, logo, poster, 23 Nisan kartı, medya okuryazarlığı, vb. gibi birçok çalışmalar yaptılar.

Bu yapılan çalışmalarda emeği geçen öğrencilerimize ve 4/A sınıf öğretmeni Ayşe GÜNDÜZ'e teşekkürlerimizi sunuyoruz.